Yliviritetty ERP – Devolon

Asiaa ohjelmistoista ja niiden vierestäkin

Tutustu Devolonin maailmaan

Täältä löydät tuoreimmat uutisemme, kiinnostavimmat kehitystyömme sekä joukon oivaltavia sisältöjä kaikille ohjelmistoalasta kiinnostuneille. Muista liittyä postituslistallemme, jotta saat tuoreimmat päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Yliviritetty ERP

09.04.2021

Oi niitä aikoja, jolloin yritykset lapsenuskossaan haaveilivat kaiken muuttavista ERP-järjestelmistä. Ohjelmistoista, joilla ohjataan yhdeltä näkymältä koko yrityksen liiketoiminnan resursseja. Ohjelmistotalot tietenkin kuuntelivat asiakkaan tarpeita, vaikkei asiakas ollut aina silloinkaan oikeassa. Jos oli rahaa ja ostohousut jalassa, niin toki tanssiin lähdettiin.

 

Oltiinkin siinä tilanteessa, että se kuuluisa häntä alkoi vispaamaan koiraa ihan toden teolla. Asiakkaiden vaatimuksista ERP-järjestelmät pursuivat hienoja ja uusia ominaisuuksia, vaikka kukaan ei käyttänyt kovinkaan suurta osaa ominaisuuksista, ja osaa ei kukaan oikeasti edes kaivannut. Oli syntynyt oikea ERP-virittämöiden alakulttuuri, jossa järjestelmiin kehitettiin ja liitettiin uusia ominaisuuksia käyttökokemuksen ja toiminnallisuuden uhalla. Syntyi automaailmasta tuttuja “katulaittomia viritettyjä rasseja”, jotka toimivat siinä varttimailin rykäisyssä hienosti, muttei niillä kauppaan saakka koskaan voinut mennä asioille.

 

Olemme huomanneet pk-yritysten kanssa toimiessa, että paluu yksinkertaisempaan ja käytännöllisempään on ollut monesti huojentava helpotus. Työprosessit ovat helpottuneet, tehokkuus parantunut ja käyttäjätyytyväisyys kasvanut huomattavasti. Lisäominaisuudet rakennetaan erillisiksi moduleiksi, jotka vain jalostavat pääjärjestelmän dataa. Ja näitäkin tehdään vain tarpeeseen, ei odottamaan parempia aikoja käyttöönotolle. ERP ratkaisuja siis on alkanut ohjata aito asiakastarve, eikä kehitystiimin tavoitteet pitää itsensä täysin työllistettyinä.

 

Kaiken järkeistämisen takana on muutosvastarinnan vaimentaminen yritysten sisällä. Jokainen tietojärjestelmä on hyvä vain silloin, kun sitä oikeasti käytetään. Ja siitä koettu hyöty on suurempi kuin käytön vaatima energia. Mikä ei todellakaan ole itsestään selvyys monissa legacy-hirviöissä.

 

Ota ihmeessä yhteyttä, jos haluat laittaa pk-yrityksen ERP:n kuntoon ja kasvattaa käyttäjien tyytyväisyyskäyrää.

Mitä ne oikein puuhaavat?

Tilaa Devolonin uutiskirje

Tilaa tästä Devolonin kuulumiset. Emme täytä sähköpostiasi turhilla viesteillä, vaan toimitamme sinulle kerran kuukaudessa teräviä huomioita ja rahan arvoisia oivalluksia ohjelmistokehityksen ja digitaalisen liiketoiminnan maailmasta.

Ketkä näitä oikein tekee?

Devolonin tiimi