Onko ketteryys ainoastaan hyvästä? – Devolon

Asiaa ohjelmistoista ja niiden vierestäkin

Tutustu Devolonin maailmaan

Täältä löydät tuoreimmat uutisemme, kiinnostavimmat kehitystyömme sekä joukon oivaltavia sisältöjä kaikille ohjelmistoalasta kiinnostuneille. Muista liittyä postituslistallemme, jotta saat tuoreimmat päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Onko ketteryys ainoastaan hyvästä?

28.01.2021

Ohjelmistokehityksen saralla on jo pitkään kumarrettu ketterien menetelmien suuntaan. Agile on synonyymi modernille tekemiselle ja poikkeuksetta jokainen ohjelmistotalo on kuivattanut vanhat vesiputoukset ketterien kehitysprosessien alta. Mutta onko tämä ollut aina oikea ratkaisu ja uskaltaako nykytilannetta kukaan kyseenalaistaa?

Agilea voinee verrata jossain määrin uskontoon. Sen verran fanaattisesti sen puolesta puhutaan. Mutta kuten kaikissa uskonnoissa, on agilessakin kyseenalaistettavaa. Moni yritys onkin joutunut eräänlaiseen aikajatkumoon kehityshankkeiden kanssa. Rahaa palaa, jatkuvaa iterointia ja kehitystä tapahtuu, mutta valmista ei tahdo tulla millään. Häntä on alkanut heiluttamaan koiraa ja ennen liiketoiminnan tukitoimintona pidetty kehitystyö ohjaa koko laivaa.

 

Asiakkaan product ownerin rooli on noussutkin ketterissä projekteissa arvoon arvaamattomaan. Paras tapa estää uusien ideoiden jatkuvasti paisuttaman pullataikinan syntyminen on pitää kiinni tuotestrategiasta ja ohjata kehitystiimiä hellän kovalla kädellä kohti maalia.


Joissain yrityksissä itseohjautuvien tiimien ongelmaksi on myös muodostunut vahvimpien tekijöiden tapa napsia parhaat osat projektista. Tämä ilmiö saattaa ohjata koko ketterää tekemistä väärään suuntaan ja liiaksi kärjistyessään se muodostaa myös riskin lopputuloksen kannalta. Joskus asiakkaan pitää olla se “bad cop”, joka sanoo viimeisen sanan. Olemme kiinnittäneet tähän erityistä huomiota ja rakennammekin tiimimme vaihtuvilla kokoonpanoilla.

 

Olemme rakentaneet Devolonilla kokemustemme perusteella toimintamallit, joissa tuomme asiakkaan product ownerille oikeaa dataa oikeaan aikaan sekä tuemme asiakkaan liiketoiminnan tavoitteita pitämällä kehitysprojektit aisoissa ja tarkoituksenmukaisina. Arvokasta tietoa keräämme myös mittaamalla työntekijöiden tyytyväisyyttä tiimien sisällä.

Mitä ne oikein puuhaavat?

Tilaa Devolonin uutiskirje

Tilaa tästä Devolonin kuulumiset. Emme täytä sähköpostiasi turhilla viesteillä, vaan toimitamme sinulle kerran kuukaudessa teräviä huomioita ja rahan arvoisia oivalluksia ohjelmistokehityksen ja digitaalisen liiketoiminnan maailmasta.

Ketkä näitä oikein tekee?

Devolonin tiimi