Tutustuminen etätyön aikana – Devolon

Asiaa ohjelmistoista ja niiden vierestäkin

Tutustu Devolonin maailmaan

Täältä löydät tuoreimmat uutisemme, kiinnostavimmat kehitystyömme sekä joukon oivaltavia sisältöjä kaikille ohjelmistoalasta kiinnostuneille. Muista liittyä postituslistallemme, jotta saat tuoreimmat päivitykset suoraan sähköpostiisi.

Tutustuminen etätyön aikana

05.10.2020

Mitäköhän tuon työkaverin elämään kuuluu? Miksi se oli niin kireä aamun palaverissa? Mitä tuo kaveri oikeasti haluaa uraltaan ja meidän yrityksestä?

 

Etätyö asettaa uudenlaiset hankaluudet työyhteisöille. Enää ei voida rennosti kertoa kuulumisia matkalla lounaalle tai jutella fiiliksiä eilisillan konsertista kahvikoneen jauhaessa puruja.

 

Yritysjohdolle etätyö asettaa aivan omat haasteensa. Hyvistä työntekijöistä halutaan pitää kiinni ja tarjota mahdollisuuksia eri työtehtäviin, mutta miten tarjota, kun duunari ei ole tuttu kuin työn jäljestä ja tietokoneen näytöltä? Työntekijän yleisiä fiiliksiä ei voi arvioida kuin kovin pintapuolisesti, jos häntä ei kasvokkain tapaa.

 

Meillä Devolonilla tapaamisia hankaloittaa työskentelymme neljässä eri maassa ja viidessä eri toimipisteessä. Niinpä näitä asioita on lähdetty ratkaisemaan uusilla tavoilla.

 

Ensimmäinen on se, että pyydämme henkilöstöltä jatkuvasti palautetta hiertävistä asioista ja käsittelemme asioita yhteisessä kuukausipalaverissamme. Tässä merkittävää on toisto. Kun ensimmäistä kertaa pyysimme palautetta, sitä ei paljoa kuulunut, mutta muutaman kerran jälkeen sitä alkoi jo tihkua.

 

Ihan normaalit asiat askarruttivat. Esimerkiksi ollaanko vanhoja toimipisteitä ajamassa alas, kun uusia avataan? Ei tullut tällainen johdossa mieleen, mutta henkilöstöä se tottakai askarrutti. Toisaalta toivottiin esimerkiksi enemmän yhteenkuuluvuutta – merkkiä siitä, että kuulumme samaan porukkaan ja niinpä päätimme tilata kaikille firman logolliset hupparit.

 

Toisaalta päätimme lähestyä henkilöstöä suoraan ja yksilökohtaisesti – kysyä, että minkälaisia urapolkuja he haluavat rakentaa yrityksessämme.

 

Haluaako joku keskittyä vain koodaamaan? Kiinnostaa silloin nimenomaan frontti tai bäkki vai haluaako kehittyä full stack -ammattilaiseksi? Haluaako joku siirtyä pois koodaamasta johtamaan projekteja? Kiinnostaako myynti, henkilöstöhallinto tai johtaminen?

 

Näitä asioita selvitämme teettämällä kyselyn, jossa on esitelty kaikkien eri yrityksemme tehtävien vaatimukset ja pyytämälle työntekijöitä merkitsemään asteikolla 1-5 kuinka paljon kukin tehtävä kiinnostaa.

 

Näin saamme johdossa selville potentiaalin henkilöstössä ja työntekijöille fiiliksen, että heitä on kuultu. Ja samalla alkaa ymmärtää paremmin sen kaverin fiiliksiä, joka etäyhteyden päässä istuu.

Mitä ne oikein puuhaavat?

Tilaa Devolonin uutiskirje

Tilaa tästä Devolonin kuulumiset. Emme täytä sähköpostiasi turhilla viesteillä, vaan toimitamme sinulle kerran kuukaudessa teräviä huomioita ja rahan arvoisia oivalluksia ohjelmistokehityksen ja digitaalisen liiketoiminnan maailmasta.

Ketkä näitä oikein tekee?

Devolonin tiimi